QlikView Workshop

QlikView Workshop

Wil je zelf aan de slag met het verzamelen en analyseren van je (bedrijfs)data? Dat kan! Allardata helpt je graag een handje verder door middel van praktische QlikView workshops.

Wat is QlikView?

QlikView is een uitstekend platform dat door zijn gebruiksvriendelijkheid enorm aan populariteit wint. Het is een all-in-one tool die zowel data verzameld, selecteert, analyseert en visualiseert. En als dat nog niet genoeg is: je hoeft geen uitmuntende technische vaardigheden te bezitten om het te gebruiken. Onze QlikView workshops geven je de basis mee. Zo leer je navigeren, zoeken, filteren, bouwen en ontdekken van data.

Een QlikView Workshop voor iedereen

Bij Allardata worden we gelukkig als we ondernemers kunnen helpen om antwoorden te vinden op hun vragen. Maar nóg gelukkiger worden we van het idee dat zij in de toekomst zélf die antwoorden vinden. Want in een maatschappij waarin alles snel gaat, veranderen ook trends, ontwikkelingen, cijfers en de manier van werken binnen bedrijven. Met de QlikView workshop van Allardata geven wij ondernemers de handvatten om het in de toekomst zélf te doen. Van het analyseren tot aan het visualiseren van de uitkomsten. Het hele pakket.

Allardata QlikView Workshops

QlikView basis workshop

De basisbeginselen van het QlikView platfom worden in deze workshop toegelicht. Je leert hoe je de belangrijkste functionaliteiten van de tool kunt inzetten. Vragen waarop antwoord wordt gegeven zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe werkt data in de praktijk?
  • Waar kan je data vandaan halen?
  • Hoe kun je vervolgens die data oppakken en inlezen?
  • Op welke manier selecteer je de juiste, voor jou, relevante data?
  • Hoe maak je overzichten van die relevante data?
  • Hoe verwerk je dit in een mooie grafische weergave, die ook voor andere gebruikers direct inzicht geeft?

De workshop kan op locatie gegeven worden en duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers, een halve tot hele dag.

QlikView workshop voor studenten

Data is belangrijker dan ooit! We willen vandaag de dag weten waar we aan toe zijn. We verzamelen de hele dag door, voor ons relevante gegevens. Data over de inkoop, de doelgroep (marketing), het personeel (HR) of de financiën bijvoorbeeld. Maar ook daarbuiten, wordt data verzameld. Bijvoorbeeld via het internet, over je surfgedrag.

Data verzamelen is één. Het is de kunst om die data te vertalen, te selecteren, te filteren, te analyseren en de visualiseren. Zodat data tastbaar wordt en er glasharde conclusies kunnen worden getrokken.

In deze workshop leg ik studenten aan de hand van praktijkcases uit wat data is, wat QlikView is en hoe ik te werk ga als data-engineer bij diverse organisaties. Om bovenal één doel na te streven: mensen wijzer maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de workshops voor studenten? Of wil je me inhuren om een gastcollege te verzorgen? Neem vrijblijvend contact op.

Maatwerk QlikView workshop

Is een basis workshop QlikView niet voldoende om de data op een juiste manier te verkennen? Maak dan gebruik van onze maatwerkoplossing die verder gaat dan de basis. Waarbij precies datgene waar u naar opzoek bent wordt onderzocht en wordt gepresenteerd. Waarin we veel dieper op de materie en de markt induiken. In deze uitgebreide workshop begeleiden we het hele proces. Van A tot Z. En werken we nauw samen, om alleen het beste resultaat te geven.