Over Ons

Over Allardata

Allardata draait om kennis. Relevante informatie halen uit data en deze op een eenvoudige manier laten zien, zodat iedereen het begrijpt. Dat is wat eigenaar Allard Couwenberg wil.

Het vertalen van ruwe, onbewerkte data naar bruikbare informatie. Informatie die mens en bedrijf helpt om de juiste beslissingen te maken. Om iets gemakkelijker, efficiënter en beter in te richten. Dáár zit mijn kracht. Ik denk graag mee, bekijk alle facetten van het probleem en kom tot relevante inzichten. Data helpt daarbij. Een baan als Business Intelligence Consultant is er een die op mijn lijf geschreven staat. 

Samen met anderen tot iets waardevols komen en hen door middel van data wijzer maken. Dat is wat me drijft, dat is wat ik wil. 

Al toen ik kind was, wilde ik robots bouwen. Een robot is een nuttige creatie omdat het ons helpt. Robots hebben ons leven beter, eenvoudiger en gemakkelijker gemaakt. De wereld van de mens en de robot komt steeds dichter bij elkaar. We zoeken naar manieren om elkaar te begrijpen. Data is de communicatie-oplossing hiervoor.

Jaren later begon ik aan de studie technische informatie en een baan als software engineer volgde. Toen pas besefte ik me dat het proces ná de ontwikkeling en oplevering van software bijster interessant was. Waarom? Omdat er via software communicatie plaatsvond tussen de mens en de robot (hardware). Die interactie kon wel eens waardevol zijn. Als het maar op de juiste manier geanalyseerd wordt.

Als Business Intelligence Consultant gaat het om dat laatste: het analyseren, filteren en interpreteren van data waar mensen en bedrijven iets aan hebben. Ik geef ze inzicht in wat er onder de motorkap gebeurd. Of er nog genoeg voorraad is, of de prijzen gestegen of gedaald zijn, de machines goed werken of er meer of minder kinderen geboren zijn in bepaalde wijken t.o.v. bijvoorbeeld andere wijken of steden.

Met Allardata heb ik de vrijheid te doen wat ik leuk vind. Ik combineer mijn technische achtergrond met de persoonlijke interesse in de wereld om me heen. Samen met anderen tot iets waardevols komen en hen door middel van data wijzer maken. Dat is wat me drijft, dat is wat ik wil.

Meer over onze diensten

Relevante informatie

Het vertalen van ruwe data naar bruikbare informatie.

Robots helpen ons

Automatisering maakt ons leven eenvoudiger en gemakkelijker.

Computer taal

Data is de communicatie tussen mens en robot.

Interpreteren van data

Inzicht in wat er onder de motorkap gebeurd.

Streven naar wijsheid

Samen wijzer worden door middel van data.

Samenwerking Projecten, klanten en samenwerking

 Qlik_Logo 
HogeschoolVanAmsterdam_Logo 
Fontys_Logo